Arkitekturen stråler på toppen

Uanset om man flytter fra sit hus i Hvidovre ind i Over Friheden eller blot længe har ønsket sig at bo centralt i den københavnske forstad, vil de 74 nyopførte lejeboliger uden tvivl indfri drømmen om et bekvemt og rart boligliv i arkitektonisk gennemtænkte rammer.

NYT OG GAMMELT MØDES

Over Friheden er del af en samlet og markant forskønnelse af det eksisterende butikscenter og det omkringliggende område. Boligerne lægger sig på toppen af Frihedens Butikscenter, som har ligget i Hvidovre siden 1970’erne, og de oprindelige, gule mursten danner således base for den nye arkitektur, der markerer sig i grålige, blødstrøgne Randers Tegl med et nuanceret overfladespil. Facadelementer af bruneret aluminum på altaner, ved trappeopgange og vinduespartier tilfører et varmt og imødekommende udtryk – nyt og gammelt mødes på den måde i harmonisk samspil.

 

”Vi har forsøgt at få arkitekturen til innovativt og nænsomt at møde omgivelserne ved at forskønne eksisterende

bygninger og tilføje nye bygningsvolumener i højden”

Rasmus Skakkebæk Sørensen, Arkitekt cand.arch., Afdelingsleder Aarhus, Norconsult Arkitekter

Over Frihedens nyopførte og arkitekttegnede boliger er placeret ovenpå Frihedens Butikscenter, som forskønnes til et nyt, pulserende byrum med fitnesscenter, apotek, lægehus, indkøbsmuligheder og café. Få skridt fra både hyggeligt havnemiljø, grønne parker og optimal infrastruktur.