DEN FÆLLES TAGHAVE

Den fælles taghave er det helt centrale omdrejningspunkt for lejeboligerne i Over Friheden.

Taghaven er privat for beboerne, og er placeret på toppen af butikscentret – dér hvor boligerne begynder. Grønne bede, siddemiljøer og hyggeligt legeområde gør det vestvendte område til en forskelligartet oase til dejlig adspredelse, når der kommer gæster på besøg, til små spadsereture og til gode snakke med naboerne.

”Den centrale beliggenhed er rigtig god, og det livlige miljø skal bringes optimalt ind i nutiden – med fokus på fællesskab og komfort”

Rasmus Skakkebæk Sørensen, Arkitekt cand.arch., Afdelingsleder Aarhus, Norconsult Arkitekter

SAMMEN OM LIVETS BEDSTE STUNDER

I Over Friheden vægtes fællesskabet i det hele taget højt. Centralt beliggende og med udgang til taghaven, indrettes et rummeligt fælleshus, hvor man kan afholde fællesspisninger og private arrangementer. Fælleshusets store dørpartier kan åbnes helt op og dermed kan rummet blive en del af tagterrassen på lune dage. Desuden har man mulighed for at indlogere sine gæster i den velindrettede, unikke gæstelejlighed, der hører med til fællesfaciliteterne.

 

Der indrettes også hobbyrum i Over Friheden efter beboernes ønsker og behov, så man kan dyrke sine interesser og sysle med nye projekter – alene eller sammen med andre.

Boligerne lægger sig på toppen af Frihedens Butikscenter i grålige, blødstrøgne Randers Tegl med et nuanceret overfladespil. Facadelementer af bruneret aluminum på altaner, ved trappeopgange og vinduespartier tilfører et varmt og imødekommende udtryk – nyt og gammelt mødes på den måde i harmonisk samspil.