Moderniseret butikscenter

Frihedens Butikscenter har i mange år været en central del af Hvidovres byliv. Hele lokalområdet lægger gerne vejen forbi den velassorterede indkøbsdestination, og centerets popularitet skal selvfølgelig videreføres i udvidelsen og videreudviklingen af det eksisterende byrum.

Frem mod 2021 gennemgår centeret en omfattende renovering og forskønnelse. Planen er at forvandle hele området til et nyt, pulserende byrum. Et samlingspunkt for både beboere og besøgende. Glæd dig til at købe blomster, modetøj, boligtilbehør, briller eller dagligvarer, eller til at nyde en fortjent pause i solen foran en café. Boligerne i Over Friheden bliver flødeskummen på denne moderne lagkage af shopping og aktiviteter.

Sundhed og motion

Visionen bag Over Friheden og Frihedens nye butikscenter er at skabe et stærkt lokalcenter hvor alt er samlet. Derfor bliver centeret også udvidet med et sundhedshus med speciallæger. Blot en enkelt etage ned fra sin bolig med elevatoren eller trapperne finder man apotek og adgang til læge. Mere komfortabelt kan det næsten ikke blive.

Vil man holde formen ved lige, kan man tilmelde sig centerets nybyggede fitnesscenter med mange forskellige motionshold, eller mulighed for individuel træning. Så er der ingen undskyldning for ikke at tage en tur på løbebåndet.

Ud ad døren og afsted

Over Friheden kan bryste sig af en særlig gunstig infrastruktur. Kun en kort spadseretur fra boligerne ligger S-togsstationen ’Friheden’. Herfra kan man være midt i København på 15 minutter eller endnu længere ud i verden på nye eventyr.

Derudover bugner området af smukke naturlandskaber. Tag cyklen ud på nogle af Danmarks smukkeste cykelruter, og få øjnene op for Storkøbenhavns mange skjulte naturskatte. Der er nok af ruter der skal opleves til fods eller på cykel.

”Alder er som at bestige et bjerg. Man bliver nok lidt forpustet,
men får en langt bedre udsigt”

Ingrid bergman

Bølgeskvulp og havneliv

En kop kaffe eller en aftentur i et hyggeligt havnemiljø for enden af vejen fra sin bolig, er ikke mange beskåret. Med kun 15 minutters gåtur fra Over Friheden kan man hurtigt få vind i håret og maritim stemning ind under huden i Hvidovre Havn eller i Hvidovre Strandpark.

Alt det skønne grønne

Naturens frodige, grønne nuancer kan opleves i den nærliggende fredede Kystagerparken ud mod Kalveboderne – med det kunstigt skabte ’Bjerget’, skabt af jord fra 1970’ernes udgravninger. Her er plads til bl.a. løbeture og luftige tanker, omkranset af et rigt dyreliv, vilde planter og blomster.

Boligerne

De 74 lejeboliger har fokus på tryghed og komfort, og er enkle, funktionelle og nemme at bo i – med gennemlysninger, gode rumdelinger og stilrene SVANE køkkener. Alle lejligheder har desuden altan eller terrasse og en unik fælles taghave midt i det hele.